Gezond boerenverstand in coronatijd

Maria van der Heijden, Directeur-bestuurder MVO Nederland

Flexibiliteit betekent voor mij aangesproken worden op gezond boerenverstand. Iets wat me als boerendochter en wonend op een boerderij in West-Brabant aanspreekt.

In een crisis schakel je van het ene op het andere moment in een totaal ander ritme. Van een drukke volle agenda in Utrecht, Amsterdam, Den Haag etc., naar een bureau in een huis in de polder. En dat niet voor een dag of een paar dagen maar voor inmiddels 10 weken. In een periode, het voorjaar, waarin de natuur helemaal tot leven komt. Een gekke gewaarwording om dagelijks de groei en bloei van de tuin en de gewassen op het land te volgen. Zo fijn!

Collega’s kregen maximale support om thuis te werken en daar hun eigen weg in te vinden, voor velen best lastig met kleine kinderen of pubers die van alles willen. En toch, met vertrouwen kom je een eind. Bij alle besluiten die we genomen hebben in de eerste fase was mijn motto: wat goed is voor ons allen is ook goed voor onszelf. Dus maximale support aan de richtlijnen van de overheid en veel empathie voor collega’s en iedereen die geraakt wordt. “We’re all in this together.”